Home
Home De Tuin Kunstenaars Rondleidingen Publicaties Contact Links

De Beelden
De tuin is in principe dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang vrij te bezoeken. In de boekwinkel bij de ingang is een gidsje beschikbaar.

Het Labyrint
Vanaf de oudheid staat het labyrint, met zijn combinatie van cirkels en spiralen, symbool voor een levens reis. Het labyrint in de Bijbelse tuin is een kopie van het model uit de beroemde kathedraal van Chartres.De Kruisweg
De kruisweg vertelt in veertien verschillende taferelen het verhaal van het lijden van Jezus. In de Bijbelse tuin is tegenover de staties het beeld van de verrijzenis geplaatst.Het Kerkhof
De Bijbelse tuin ligt rondom de r.k. begraafplaats en een aantal beelden heeft ook te maken met dood en verrijzenis. Een begraafplaats vraagt om gepast gedrag. Er zijn plekken in de tuin waar gespeeld kan worden en er zijn ook plekken waar rustig, respectvol gedrag verwacht wordt.


De woestijntuin

De woestijn is een plek van ontbering en daarom niet zelden de plek waar je maar moet zien hoe je overleeft. Het is ook een plek van eenzaamheid. Je bent daar helemaal op jezelf terug geworpen. Omgeven door de kruiswegstaties een goede plek om tot jezelf te komen.

De Pluktuin
De bloemen die hier groeien, worden gebruikt bij schikkingen voor kerk en boekwinkel. De pluktuin wordt omgeven door een pad in de vorm van de Griekse letter omega.


Bomen en planten
Veel bomen, bloemen en planten die in de Bijbelse tuin staan kom je ook in de Bijbel tegen. Ze hebben dan ook vaak een symbolische betekenis.

Bijbelse Tuin - Kruiswegstaties Bijbelse Tuin - De Dodendans Bijbelse Tuin - Franciscus van Assisi

Klik op de paarse       bolletjes voor meer informatie over beelden, bomen, planten en andere onderdelen van de Bijbelse Tuin.

Bijbelse Tuin - Zonnewijzer Bijbelse Tuin - Jakob's Worsteling Bijbelse Tuin - Eva Bijbelse Tuin - Binding van Isaak Bijbelse Tuin - Maria met het kind Jezus Bijbelse Tuin - Sussana Bijbelse Tuin - Christoffel Bijbelse Tuin - Job Bijbelse Tuin - De Engel Bijbelse Tuin - Pieta Bijbelse Tuin - Joachim en Anna Bijbelse Tuin - de Heilige Familie Bijbelse Tuin - Hagar

Klik op de paarse      bolletjes voor meer informatie over beelden, bomen, planten en andere onderdelen van de Bijbelse Tuin.

Bijbelse Tuin - Hagar Bijbelse Tuin - Job Bijbelse Tuin - Joachim en Anna Bijbelse Tuin - Maria met het kind Jezus Bijbelse Tuin - Franciscus van Assisi Bijbelse Tuin - Jakob's Worsteling Bijbelse Tuin - Zonnewijzer Bijbelse Tuin - Sussana Bijbelse Tuin - Christoffel Bijbelse Tuin - Eva Bijbelse Tuin - Binding van Isaak Bijbelse Tuin - Pieta Bijbelse Tuin - de vrouw van Lot begraafplaats begraafplaats Kerk Labyrint Parochie huis Boek winkel Kosters woning Speel tuin Parkeerterrein Jeu de boule baan Pluk tuin Woestijntuin Pastorie Bijbelse Tuin - De Engel Bijbelse Tuin - De verloren zoon Bijbelse Tuin - de Heilige Familie Bijbelse Tuin - Herinneringsplaquette Ondegedoken Joden 1940-1945 Bijbelse Tuin - Opstanding van Christus Bijbelse Tuin - Levensverhaal van Joannes de Doper Bijbelse Tuin - Plaquette Maria Openluchttheater Het Labyrint Hoofddorp Bijbelse Tuin - Ruth