De Bijbelse tuin is een bijzondere plek, met een eigen sfeer en een rijke verzameling beelden, bomen bloemen en planten die een Bijbelse symboliek vertegenwoordigen.

Home De Tuin Kunstenaars Rondleidingen Publicaties Contact Links
De Tuin Kunstenaars Rondleidingen Publicaties Contact Links Officiële website van de Bijbelse Tuin in Hoofddorp Joannes de Doper parochie Hoofddorp © 2017 Hosted by Du-llens Websolutions Design by Gunthertjes

Ruth

Een vrouw met een niet-westers uiterlijk. Bijzonder aantrekkelijk en een opvallende verschijning. Wat doet zij in deze Bijbelse tuin?

Ruth is de hoofdpersoon uit het gelijknamige bijbelboek. Een bijzonder verhaal. De Moabitische Ruth, gaat met haar schoonmoeder Noömi, die haar man en twee zonen verloor, mee terug naar het geboorte land van Noömi. Zij blijft haar schoonmoeder trouw met de beroemde woorden: uw volk is mijn volk, uw God is mijn God. De rollen worden omgekeerd. Was Noömi, om in eigentijdse termen te spreken asielzoekster in Moab, nu wordt Ruth asielzoekster in Betlehem. Samen moeten ze opnieuw beginnen.

De initiatiefnemer van de Bijbelse tuin Pastoor Kees van Lent en de kunstenaar Karel Gomes hebben bewust een plaatsje voor Ruth vrijgemaakt in de Hoofddorpse tuin. Met haar verhaal willen zij mensen herinneren aan de trouw van Ruth, maar ook aan de gastvrijheid die zij ontving in haar nieuwe land.