Een oase van rust in Hoofddorp
Initiatiefnemer Pastor Kees van Lent, zorgde ervoor dat de tuin kon worden tot wat hij nu is. Vanuit een wat verwaarloosde kloostertuin, ontstond onder zijn bezielende leiding een Bijbelse tuin.
Als primaire doel wilde hij: figuren en verhalen uit de Bijbel uitbeelden en tastbaar maken voor de mensen. Met deze tuin heeft hij geprobeerd een handreiking te bieden tot geloofsverdieping in een vorm die past bij deze tijd. Het is heel bijzonder dat vanuit dit initiatief vervolgens weer van alles is ontstaan.
De geestelijke waarde van de tuin wordt versterkt door de beelden, bomen en planten die een Bijbelse symboliek vertegenwoordigen. Je vindt er overal in de tuin voorbeelden van, die uitdagen tot filosoferen, overwegen, vragen stellen, zingen en spelen.
There is healing in a garden, when one longs for peace and pardon. Once past the gate, no need to wait, for there is God in the garden
Symbolen en symboliek geven echter geen antwoorden op de zinvragen van het leven.
Maar kunnen mensen wel het leven zoals het aan hen voltrekt, concreet maken en daardoor hanteerbaar en overzichtelijk.
In die zin past een labyrint heel goed in deze tuin waarin eeuwenoude verhalen van mensen een plek hebben gekregen. Net als de beelden en de andere symbolen
Zo vertelt het labyrint over de ervaringen van mensen met hun leven hier op aarde.
Kinderen kunnen op hun eigen speelse manier hun ervaringen in en met het leven op het labyrint ontdekken.
Aan de andere kant mag deze tuin voor mensen ook een plek zijn om in stilte te genieten van de natuur, zodat zij niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk tot rust te komen.