Poëzieweek

Op zaterdagmiddag29 januari 2022 gaan we samen met Rien Wattel op ontdekkingstocht in de Bijbelse tuin, we doen dat aan de hand van poëzie rond de bloemen, bomen, planten en dieren in de Bijbelse tuin.

Tijd: 13.30- 14.30 uur

Na afloop drinken we buiten in de tuin bij een houtvuurtje warme chocolademelk!

Graag even van tevoren opgeven! En als je een mooi natuurgedicht hebt, breng het gewoon mee en deel het met anderen.

Thema: ‘Natuur’

Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door de blik van dichters op wat we om ons heen zien. Lieveheersbeestjeswoorden, slingerplantzinnen of varenverzen? En wie weet maken we zelf een klein gedicht….

Tijdens de week Poëzieweek lopen we door de Bijbelse tuin en genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.